fbpx

, ,

10 Google tips en tricks

Google is niet alleen een zoekmachine; het is een krachtige suite van tools die je kunnen helpen om je werk en dagelijkse taken efficiënter te beheren. Of je nu een student, ondernemer of gewoon een nieuwsgierige tech-liefhebber bent, deze handige Google-tips en -tricks zullen je helpen om het meeste uit deze platformen te halen.

  1. Slimmer zoeken met Google Search Operators Google Search Operators zoals “site:”, “filetype:”, en “intitle:” kunnen je zoekopdrachten verfijnen en precies de informatie opleveren die je nodig hebt. Probeer bijvoorbeeld “site:hexade.com blogpost” om alleen resultaten van je eigen website te zien.
  2. Google Keep voor Notities en Takenlijsten Gebruik Google Keep om snel notities te maken, takenlijsten bij te houden en zelfs afbeeldingen en spraakmemo’s op te slaan. Het synchroniseert naadloos met je Google-account op al je apparaten.
  3. Slimme E-mailorganisatie met Gmail Labels en Filters Gmail biedt labels en filters om je inbox georganiseerd te houden. Maak labels voor verschillende categorieën en stel filters in om e-mails automatisch te labelen en sorteren.
  4. Google Drive voor Samenwerking en Bestandsopslag Google Drive maakt het eenvoudig om bestanden te delen en samen te werken aan documenten, spreadsheets en presentaties in realtime. Gebruik de Google Drive-desktopapp om bestanden eenvoudig te synchroniseren met je computer.
  5. Snel Rekenen met Google Search Gebruik Google Search als een rekenmachine door wiskundige uitdrukkingen in de zoekbalk in te voeren. Probeer bijvoorbeeld “48 / 4” en Google geeft het antwoord direct weer.
  6. Google Agenda voor Tijdbeheer Organiseer je dag met Google Agenda. Voeg afspraken, herinneringen en doelen toe, en deel je agenda met anderen voor naadloze planning.
  7. Google Foto’s voor Foto-opslag en Back-up Bewaar al je foto’s en video’s veilig in Google Foto’s. Het biedt gratis back-up en handige organisatietools, zoals gezichtsherkenning.
  8. Google Scholar voor Wetenschappelijk Onderzoek Als je op zoek bent naar academische artikelen en onderzoek, is Google Scholar een uitstekende bron. Het doorzoekt wetenschappelijke literatuur voor je.
  9. Google Chrome Extensies voor Productiviteit Chrome biedt talloze extensies om je productiviteit te verhogen. Denk aan extensies voor takenbeheer, ad-blocking en wachtwoordbeheer.
  10. Google Assistant voor Snel Antwoorden Maak gebruik van Google Assistant op je smartphone of slimme luidspreker om snel vragen te stellen, herinneringen in te stellen en taken uit te voeren met je stem.

Of je nu je zoekvaardigheden wilt verbeteren, je e-mail wilt stroomlijnen of efficiënter wilt samenwerken, Google heeft een scala aan tools om je te helpen. Met deze tips en tricks kun je optimaal profiteren van de mogelijkheden die Google te bieden heeft en je productiviteit verhogen.

Vergelijkbaar

Onze favorieten

Categorieën

Jouw digitale partner
in crime

Ontdek de kracht van technologie om jouw bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen. Samen creëren we innovatieve oplossingen voor de digitale wereld van morgen.

Volg ons

Abonneer op onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Powered by Hexade

BTW BE 0805.495.720
IBAN BE23 7330 7346 4291